Vi tar bærekraft på alvor

Publisert: 20. april 2023

Bilde-miljofyrtarn

–Vi er stolte av å være sertifisert som miljøfyrtårn-bedrift, sier Terje Bekkevold, daglig leder i Røstad Entreprenør.

Ordfører Pål Sverre Fikse og miljørådgiver Gjermund Gomo i Verdal kommune besøkte oss denne uken for å overrekke det synlige beviset på at bedriften tar miljøspørsmål på alvor.

–Dette er et synlig bevis på at Røstad jobber godt og systematisk med rutiner knyttet til blant annet bærekraft i transport, avfallshåndtering og energibruk. Vi i kommunen er takknemlige for at vi har maskinentreprenører som tar sin del av samfunnsansvaret og forplikter seg til å redusere klimafotavtrykket, sier ordføreren.

Gode rutiner

Bekkevold forteller at alle ansatte i lengre tid har gjort en rekke tiltak som ligger til grunn for sertifiseringen.

–Vi har jobbet godt og målrettet, og vi er stolte av å nå være den eneste maskinentreprenøren med forretningsadresse i Verdal som er miljøfyrtårn-sertifisert, sier han.

Røstad har blant annet systematisert og bedret rutinene på energiforbruk, vannforbruk, økt sorteringsgrad på avfall og mer effektiv drift på maskinene, for å nevne noe.

Minst mulig klimaavtrykk

Margit Mevassvik, administrativ leder i Røstad, håper flere bedrifter lar seg inspirere av sertifiseringen.

– Vi ønsker å gjøre klimafotavtrykket minst mulig. For oss som er i en bransje som i utgangspunktet har et større fotavtrykk enn bedrifter flest, er det viktig å utnytte det handlingsrommet vi har til å redusere dette. Det må vi også gjøre i respekt for de neste generasjoner, sier Mevassvik.

Les også: Første spadetak for Stiklestad skole